The Nuance

Project Images

The Nuance
The Nuance
The Nuance
The Nuance
The Nuance

"The Nuance" – This office space is spread across an area of 5000 square foot, bathed in natural day light from all the four sides making the space look more fresh and big. We got this project in the middle of the pandemic, and clients only brief was to make their new office interactive, cozy and safe at the same time. We believe Offices can never go out of fashion, they shall remain the most essential part of our lives. The office’s material palette is a strategic interplay of colors: Warm neutrals and pops of colors are introduced through art work, accent walls and furniture. To preserve and accentuate the office’s original character, an open white ceiling is kept combined with fog grey walls and grey carpet flooring. The reception area is flanked by a waiting area and two small meeting rooms leading towards open concept space accommodating 60 workstations, a 400 square foot cafeteria for teams of sales and tech. The meeting rooms placed in the reception area are done in the bright shade of blue and yellow acting as the accents of the entire office space, the workstations are made in the shade of beige combined with chrome steel legs and grey pin boards giving the entire space a soothing affect. Lighting played an important role in the entire design process, we suspended the lights at different levels, introduced few black framed custom made lights in the passage and a beautiful chandelier at the reception. A semi open partition made of metal structure with green pockets is installed separating the office area and the cafeteria, as the client wanted it to be a single space.  In the cafeteria handmade tiles are used along with neutral toned tiles making the entire space different from the work zone. A private zone is also made for the directors to have some casual meetings. The idea was to keep the cafeteria an interactive and relaxing zone for all the employees. Our client wanted this office space to be inviting for all the employees post pandemic. It was important for us to produce a design keeping in mind human psychology.  

Send a Quote

Fill the form with your details.